Kul att du hittat hit

Nyhetssidan uppdateras regelbundet. Här hittar du tips och information om våra produkter. Du kan läsa intervjuer med spännande personer. 

 

TIPS TILL DIG SOM VILL FÅ EN BÄTTRE SITS I SADELN

Har du planerat höstens träningar för dig och hästen? Vill du träna på din sits? Då kan vi rekommendera Franklinbollarna som ett hjälpemedel att få bättre kroppsuppfattning och hitta rätt poistion i sadeln. Den brittiska tidningen Horse & Hound har skrivit en lång artikel om vad Franklinbollar är och hur de hjälper dig att få en bättre sits. Här hittar du Horse & Hounds artikel. 

Du hittar Franklinbollarna i vår webshop. Klicka på bilden nedan så kan du läsa mer om bollarna och även köpa dem. 

Du vet väl att du kan boka stallbesök? Mejla till info@hippocanis.com eller ring 08 84 47 64.

NY MEDARBETARE I SORUNDA

Hippocanis välkomnar en ny medarbetare i Sorunda. Välkommen Lise Hagen på Ulvsunda gård som från och med erbjuder private shopping. Ta gärna kontakt med Lise om du vill ha hjälp. Du når henne via e-post lise@ulvestagard.se eller mobil 0703 54 84 81.

NYTT SHOWROOM HOS AP-RIDUTVECKLING

Hippocanis har nya showroom hos AP-Ridutveckling på Antuna gård norr om Stockholm. Hippocanis kommer att ha inredningsdetaljer och hundaccessoarer och lite "after-ride" produkter hos AP-Ridutveckling. Man kan när som helst svänga förbi titta in för att se hur produkterna ser ut i IRL. Handla gör man via webshopen och vissa bästsäljare kommer även att kunna köpas på plats. Tanken är att arrangera lite event även framöver och du kan givetvis boka in en private shopping. Varmt välkommen!
Här hittar du vägbeskrivningen. 

 

ANMÄL DIG TILL HIPPOCANIS NYHETSBREV

Vill du få nyhetsbrev från oss med nyheter, inspiration och erbjudanden? Här anmäler du dig till vårt nyhetsbrev. 

Annelie grundade Vackertass i London

Fem frågor till Annelie Rosencrantz aktuell som tillverkare av fina handgjorda hundprodukter och grundare av  det brittiska märket Vackertass. Annelie är uppväxt i södra Stockholm med bor sedan 2008 i London.

Vad är Vackertass för något?
- Vackertass är ett litet företag som fokuserar på design, minimalism och naturliga material i en hundvärld där det är mycket skrikiga färger, mönster och slit och släng material.

Varför heter ditt märke Vackertass?
- Jag ville ha något som hintade om både hundar och min svenska bakgrund. Eftersom det flesta utanför Sverige inte har någon aning om vad “vacker tass” betyder så brukar den fråga ofta komma och många blir nyfikna och verkar uppskatta namnet oavsett.
 
Hur kom du på idén att starta upp Vackertass?
- När vi skaffade vår första hund Bobi, en Jack Russell mix, märkte jag rätt fort hur stort utbud det finns med hundaccessoarer men trots det så hade jag svårt att hitta hundbäddar som jag kände stämde in med vårt hem och vår stil. Jag ville ha något minimalistiskt och med bra material så jag tänkte att jag testar göra en egen bädd. Sen började jag även göra lite halsband och koppel och därefter har det bara växt. 
  
Vad vill du att dina kunder ska känna när de köper dina produkter?
- För de flesta hundägare så är deras hundar en del av familjen och hunden tar ofta upp mycket plats i ens hem med skålar, sängar, koppel och så vidare. Jag vill att mina kunder ska känna att de kan låta dessa saker ta upp mycket plats utan att det gör något, att produkterna smälter in i deras hem och stil. 
 
Hur kom det sig att du bosatte dig i London?
- Jag och min man har bott i London sen sommaren 2008. Vi flyttade hit för att testa på att bo någon annanstans. London har en väldigt stor musikscen och då min man var musiker och jag fotograf så kändes London passande.

Var med i vår Facebook-tävling. Du har chansen att vinna en hundbädd från Vackertass. Här kan du läsa mer. 

En egen testpilot

Hippocanis egen testpilot Ellen.

Hippocanis har en ny medlem i teamet. Från och med januari kommer Ellen Ljungström att vara vår testpilot. Vi välkomnar Ellen till Hippocanis.
- Ellen är en duktig och ambitiös ryttare. Det är viktigt att de ridkläder och hästprodukter vi säljer på Hippocanis fungerar ute i stallarna. Det ska bli roligt och lärorikt att samarbeta med Ellen, säger Anahita som grundat Hippocanis.

Så här presenterar Ellen sig själv:
"Mitt namn är Ellen Ljungström, jag är 19 år och kommer ursprungligen från Stockholm men flyttade ner till Skåne sommaren 2016 tillsammans med familjen . Anledningen till flytten var dels för att vi tyckte det var dags för något nytt och spännande, dels för att jag ville utveckla mitt hästintresse. Mina dagar är fyllda med hästar och ridning. Jag har två egna hästar, Bonreal en 11 årig valack e. Montreal- Emilion som jag har haft i tre och ett halvt år, vi har tävlat upp till 125 och ska debutera 130 efter vintern. Min andra häst heter K&T Toulonico och är en 4-årig valack e. Toulouse- Quite Easy som jag köpte i början av 2017, uppfödd av Blädde Gård. Jag har ridit in honom och utbildat honom under året. Han har inte hunnit göra så mycket men 2018 blir ett spännande år med tävlingsdebut i februari. Utöver mina egna hästar så har jag turen att få rida Blädde Gårds fina hästar. På gården som ligger utanför Blentarp bedrivs en Hingst- och seminstation där de har ett flertal godkända hingstar samt flera yngre förmågor som i framtiden ska visas på Bruksprovet. Det är även på Blädde Gård som jag har mina hästar uppstallade. Framöver kommer jag fortsätta träna och tävla mina egna hästar, och ser fram emot att börja tävlingssäsongen 2018! På sikt vill jag även ut och jobba i Europa och lära mig ännu mer.
Mitt nya uppdrag som Hippocanis Testpilot ska bli superkul och jag ser så mycket fram emot detta!"

 

Instagram @hippocanis